GINOP projekt adatok és tevékenységek

Pin It
 • Kedvezményezett neve: Sugar Free 2008   Egészségmegőrző és   Érdekképviseleti Nonprofit Betéti Társaság 
 •  projekt címe: Preventív Pont létrehozása 
 •  szerződött támogatás összege:  11 920 302 Ft     
 • támogatás mértéke 99,1%-os   
 • projekt tartalmának bemutatása:
  A projekt célja a hazai Népegészségügyi kezdeményezéshez (2014-2020) kapcsolódva: rapid, innovatív szemléletű, a régió lakosai által kedvelt és rendszeresen látogatott egészségszalon kialakítása. 
  Az innovatív, ügyfélközpontú szemléletű szolgáltatás sikeres bevezetése a célunk. Szeged belvárosi, jól megközelíthető egészségszalont, szűrőhelyszínt hozunk létre Preventív Pont elnevezéssel, működtetését tartósan munkanélküli, hátrányos helyzetű személyek bevonásával oldjuk meg. Ezáltal őket visszavezethetjük a munkaerő-piacra, mi pedig bővíthetjük szolgáltatásainkat, növelhetjük a Bt. üzleti sikerét. 
  Stratégiánk: 
  1. Hiánypótló helyi szűrések egyének részére Preventív Pontban, rugalmas nyitva-tartással, egyedi igényekhez, egyedi megoldásokkal illeszkedve 
  2. Mobil szolgáltatás kitelepüléssel cégeknél, önkormányzatoknál, de akár családok is megrendelhetik szolgáltatásunkat).

  Indokoltság: Az egészségügy tekintetében a megelőzés lényegesen olcsóbb, mint a gyógyítás. A megelőzés az egyén, és a társadalom számára is kedvezőbb megoldás.
  A projekt célterülete a Szegedi kistérség, melynek központja klinikai város, azonban az állami egészségügyi intézményekben gyakran hosszú és fáradalmas a várakozás, itt is jelentkezik az orvos- és ápolóhiány, sőt, ez egyre inkább jellemzi a profitorientált egészségügyi szolgáltatókat. A magánklinikákra való bejutás is sokszor nehézkes a helyieknek, mivel az árak bármeddig emelkedhetnek, ha van külföldi fizetőképes kereslet és nincsen elhivatott, a hazaiak egészségéért elkötelezett tulajdonosi kör.
  Az egészségügy helyzetének könnyítése céljából tehát a megelőzés alapvető fontosságú. 

  A Preventív Pont tervezett szolgáltatásai/tevékenységei:
  1.a. Egészségmegőrzést, egészségfejlesztést szolgáló korszerű szűrések, vizsgálatok, tanácsadás:
  - szívérrendszeri, anyagcsere megbetegedések (cukor, vérzsír, köszvény) szűrése
  - a dohányzás, elhízás következményeinek szűrése; leszoktatás, egészséges életmód népszerűsítése.
  - életmódváltók szűrése, azoknak, akik figyelnek egészségükre, törekednek annak megtartására, diétázóknak, sportolóknak
  - az egészségtudatos magatartás fejlesztéséhez kapcsolódó tevékenységek, tanácsadás
  - egészségtervek készítése - holisztikus szemléletben
  - diagnosztizált megbetegedések esetén korszerű szűrések segítségével egyes betegségek esetén megelőzhető a további egészségromlás. Az önellenőrzés a beállított terápia eredményességét kontrollálhatja.
  1.b. Vérvétel: A rendszeres vérvételt igénylő betegségekben szenvedők számára gyakran gondot okoz a sok várakozás, az "emberhez méltó" környezet hiánya. Ennek érdekében a Preventív Pontban gyors, várakozásmentes vérvétel és vérkép-elemzés lehetőségét is biztosítjuk.
  1.c. Injekciók beadása: rendelési időn kívül számos esetben gondot okoz az injekciók beadása. A piacelemzés alapján stabil kereslet mutatkozik e tevékenységre is.
  1.d. kitelepüléses vizsgálatok ("mobil preventív pont") egészség-megőrzési céllal Szegeden és vonzáskörzetében. Mobil szűrővizsgálatok végzése és kapcsolódó egészség-edukáció, kitelepüléssel. A tevékenység célcsoportja azoknak a köre, akik időhiány vagy egyéb ok miatt külső helyszínen vennék igénybe a szűrés lehetőségét. (Az egyéb okokat kérdőíves felmérésünk során is vizsgáltuk, e vizsgálat eredményei alapján alakítottuk koncepciónkat.) 
  2. Egészségnapok, egészségfejlesztéssel kapcsolatos rendezvények

  Tevékenységünket jellemzi a holisztikus szemlélet, egészségterv készítés, objektív műszeres mérések, laborvizsgálatok, digitalizált eszközök, a feltárt problémákra innovatív egészségfejlesztő programokat kínálunk sokéves programszervezési tapasztalatunk felhasználásával.

 • projekt tényleges befejezési dátuma:  2018.11.30.
 • projekt azonosító száma: GINOP-5.1.3-16-2017-00082
Pin It

Magunkról

Holisztikus szemlélet - objektív mérésekkel megfelelő arányban.

- Hormonegyensúly tanácsadás Szegeden és Hódmezővásárhelyen

- Betegút koordináció

- Stresszoldás

- Kiegészítő szelíd gyógymódok

- Egészségnapok rendezvényszervezés

Legfrisebb cikkeink

©2022 Preventív Pont. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Web Stúdió

Keresés